lauantai 29. lokakuuta 2016

Sisustusinspistä hakemassa








Meillä kotona on näyttänyt aika pitkään ihan samalta. En ole rymsteerannut, saatikka järjestellyt mitään mukavia asetelmia. Tavaraa ei ole lähtenyt kiertoon, eikä kyllä uuttakaan juuri tullut sisään.

Nyt huomaan sisustusinspiksen nostavan päätään.

Syksyn viimeisillä mökkikeikoilla olen keräillyt luonnon antimia, oksia ja kauniita ruskalehtiä. Löysin kesäkodin lähistöltä kauniin lehtikuusimetsän, jossa oli tehty harvennuksia niin, että pääsin poimimaan kauniita oksia kaadetuista puista.

Eilen kokoonnuimme kässäkamujen kanssa ystäväni kauniissa kodissa. Mikähän siinä on, että aina kauniissa kodissa vierailtuani herää inspis uudistaa ja tuulettaa omaa kotia? Ystävän tähtivalokin näyttää jo niin kivalta, ei yhtään liian jouluiselta.

Karsimisen lisäksi marraskuun tavoitteeni on ostaa maalipurkki ja maalailla pienesineitä ja -kalusteita. Pähkään vain vielä, että onko maalin väri musta vai harmaa...

Lisäksi ajattelin keräillä aarrekarttaa seinälle kuvien muodossa. Kuvia on tullut irroteltua lehdistä, mutta koska liimaaminen ja kartongin etsintä kuulostaa nyt liian vaativalta, aloittelen ihan irtokuvilla.

Mitäs sinun syksyysi kuuluu? Miten sisustellaan? Mikä on nyt in?

It´s time to organize our home. KonMari-cleaning and perhaps new places for old furniture. I´ve collected new decoration from the nature, but haven´t have time and interest to use them.
Yesterday I visited my friend´s beautiful home and got a great feeling to do something at home. A good beginning...

lauantai 22. lokakuuta 2016

Syksyinen Tammisaari











Kävimme pikkuneitien kanssa syyslomalla retkellä Tammisaaressa. Tammisaaressa on syksyllä aivan oma tunnelmansa, kun turistit ovat poissa ja kauniit lehtipuut värjäytyvät keltaisiksi.

Tytöt ryntäsivät leikkipuistoon ja minä kiertelin kameran kanssa. Satama oli tyhjä, ja joka puolella oli tietöitä ja remontteja. Taas yksi sesonki on ohi! Kaunista, vai mitä?

We visited a little coastal town called Tammisaari. Beautiful, isn´t it?

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Viimeisiä viedään











Alkavat olla vähissä tämän syksyn mökkireissut.

Viileitä lattioita, joutsenten kailotusta, kynttilänvaloa, pilkkosen pimeää. Ja tietenkin retkiä ihanaan syysmetsään. Semmoista tällä kertaa...

It is getting cold and we´re about to finish the summer house season. Cold floors, darkness, candle light and lovely trips to the forest.

perjantai 14. lokakuuta 2016

Riittävän siistiä...








Melkoista haipakkaa tämä elämä. Elämme selvästikin perheenä sellaista vaihetta, jossa pikkulapsivaihe on ohitse ja lapset pärjäävät jo pidempiä hetkiä omillaan. Molemmilla vanhemmilla pukkaa lisää työhaasteita, mikä tuntuu tällä hetkellä ihan hyvältä.

Kotona tämä kaikki näyttäytyy välillä melkoisena kaaoksena. Vaikka lapset pärjäävät suht hyvin, emme ole saaneet koulutettua heistä kovinkaan siistejä. Melko usein tultuani kotiin saan laskea kymmeneen, jos muistan.

Tänään vietin vapaata iltapäivää. Ajatuksenani oli laittaa kotia järjestykseen ja tehdä siinä sivussa vähän kirjanpitohommia. Laskut sain maksettua, mutta sen jälkeen printteri lopetti yhteistyön. Kodin järjestelykin rajoittui pahimpiin pesäkkeisiin. Kaivoinkin tyytyväisenä kameran esiin ja totesin, että tämä riittää. Aina ei tarvitse...

Kaivelin muuten myös kuviopaperit esiin ja tein vanhalla kaavalla kynäpurnukoita. Kylläpä näyttävät kivalta. Täytyy jatkaa viikonloppuna.

Kuskasin kaksi pienempää leiribussiin ja edessä on melkoisen vapaa viikonloppu apinamiehen ja teinien kanssa. Mitähän tässä keksisi?

Life is quite busy at the moment. Kids are growing and we - the parents - are having more challenges at work. This means that our home is not so nice and tidy. Today I had a free afternoon. I had planned to do everything useful, but instead I took my camera and forgot the dust and mess. 
Smallest ones went to a camp so we´re just planning what to do... the Teens have their own plans.

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Uudet pellavalakanat









Viikonloppuna on tehty monenlaisia kotihommia. Viikon myräköiden jäljiltä piha on ollut täynnä haravoitavia lehtiä. Omenasavotta jatkuu. Apinamies on myös viimeistellyt terassiremonttia.

Minä vaihdoin sänkyihin uudet, Kalamuijalta tilatut Ingrid Sin -pellavalakanat. Peitoista tulee näiden kanssa ihanan painavat ja muhkeat. Ja silmääkin miellyttää. Arjen iloja...

Mukavaa alkavaa viikkoa!

New bed linen at home! Ordered from my blog friend Kalamuija. Have a lovely week!