sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hohtavia hankia ja energiasyöppöjä






Viikon ihana hiihtoloma takana, ja edessä paluu arkeen.

Olen tässä pari päivää miettinyt, millä saisi tämän rennon letkeän fiiliksen tai edes ripaukseen siitä säilymään arjessa. Millä välttäisi kaiken maailman energiasyöpöt.

Vastauksiakin olen löytänyt. Meillä täällä Etelä-Suomessa on paljon kaikkea. Yksinkertaistaminen on minulla hyvä lääke mielenrauhaan. Pohjoisen metsissä hiihdellessä kaikki tuntui niin yksinkertaiselta, mutta täällä kotomaisemissa asioiden kanssa saa tehdä hieman töitä, kunhan aikataulut taas pukkaavat päälle.

Energiasyöppöjäkin tulee taatusti esiintymään elämässä aina, mutta niihin voi suhtautua pakollisina ystävinä, ja käsitellä ne mahdollisimman nopeasti. Osan voi ohittaa, osa täytyy käsitellä. Niitä on turha jäädä vatvomaan.

Tänään paistelee aurinko, ja meillä Etelä-Suomessakin on vielä latuja. Minä suuntaan hiihtoladuille nauttimaan hiihtoloman viimeisestä päivästä. Lisäksi voisin houkutella muun pesueen ulos yhdessä. Yksi hiihtoloman kivoimpia anteja oli yhdessätekeminen. Näin isolla poppoolla se ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta nyt se onnistui kivasti.

Voikaa hyvin, ja nauttikaa yksinkertaisesta sunnuntaipäivästä ilman sen suurempia energiasyöppöjä.

ps. Simppeliin lomafiilikseen ei tällä kertaa kuulunut kameran ulkoiluttaminen, joten nämä vaivaiset räpsyt on otettu kännykällä. Pahoittelen...

We had a lovely winter holiday. Peaceful hobbies together with our family. Now I´m heading towards to normal life and trying to keep a little piece of peacefulness in my mind! Take care!

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helmikuinen kesäkoti














Käväistiin kurkkaamassa, että edellisen postauksen maisemissa on kaikki kunnossa. Siellähän se kesäkoti uinui helmikuisen auringon paisteessa pienen lumikerroksen alla.

Me paistelimme nakkeja nuotiolla, ja kiertelin lähimetsässä kameran kanssa. Kohta tuolla kasvavat taas mustikat ja sienet. Ihan kohta...

Ihanaa ystävänpäivää!

We made a little check out trip to our summer house. The house was sleeping and everything was ok...

maanantai 8. helmikuuta 2016

Kesäkoti-ikävää










Koska kesä ja kesäkoti alkavat olla yhä enemmän mielessä, kaivelin vanhoja valokuva-arkistoja viime kesäkuulta. Voih!

Lasten osalta kesä alkaa täyttyä erilaisista menoista, leireistä ja turnauksista. Minä en halua lisätä sinne yhtään muuta menoa kuin yhden pohjoisen reissun äitini luokse. Sen lisäksi oleillaan sitten kesäkodissa.

Kausi korkataan yleensä toukokuussa, joten sinnehän on aikaa kolmisen kuukautta! Yes!

Thinking about next summer. Just photos of our summer house. Three months to go...

lauantai 6. helmikuuta 2016

Kon Marin jalanjäljillä...







Minä olen vihdoinkin saanut luettua loppuun Marie Kondon Kon Mari -kirjan. Aluksi suhtauduin kirjaan pienellä – enkä niin pienelläkään – varauksella, mutta nyt täytyy sanoa, että kirja on kyllä saanut minut ajattelemaan tavaran säilömistä eri asenteella. Olen valmis!

Muutamaa projektia olen jo aloitellut, mutta minun karsimiseni on lähtenyt liikkeelle hieman eri tavalla kuin Marie Kondolla. Olen nimittäin ostanut ensin jotain kivaa, ja sortteerannut sen jälkeen ostamaani "kategoriaa" reippaalla kädellä kiertoon.

Ensin ulkomaille muuttava ystäväni kaupitteli kaunista keramiikkaa puoli-ilmaiseksi. Minulla ei todellakaan ole tarve uusille kipposille, mutta kun sattuvat olemaan kauniita, niin yhtäkkiä huomasin kantavani kotiin kassillista uusia kupposia. Kotona hieman hirvitti, mutta Kon Mari takaraivossani kääntelin kaapeista reippaan kasan kipposia kupposia kiertoon.

Kodin sohvatyynyosasto on karttunut myös useammalla tyynynpäällisellä, jotka olen kantanut töistä kotiin. Viikonloppuna on sitten edessä tekstiilikaappien karsiminen. Uudella asenteellani tiedän, että osaan karsia tavaraa helposti sieltäkin. Lisäksi tartun korjattavien vaatteiden pinoon ja joko korjaan tai hävitän. Taas toimii...


Menenköhän vähän peppu edellä puuhun, vai mitäs tuumit?

I´ve read Marie Kondo´s famous book Kon Mari. It´s about reducing stuff at home and about being a minimalist. I´ve started by buying some new cups... After that I collected a lot of cups and other things from our kitchen. My way...